A vacsora külön említést érdemel. Az étteremben - ahol voltunk - csak ezt az egyfajta ételt szolgálják fel, ez a Cha Ca. A filézett halat fűszerezik, letakarják banánlevéllel és faszénen grillezik. Ezt előre elkészítik. Magát az ételt te készíted az asztalodnál egy gázégőn. A serpenyőbe olajat öntenek, ráteszik a grillezett halat, ráöntik a friss fűszernövényeket - kaprot, újhagymát, coriandert és mentát - te pedig összesütöd az egészet az asztalnál. Közben hoznak rizstésztát, pörkölt mogyorót, szójás halszószt és babcsírát. Ha a zöldfűszerek megfonnyadtak egy kicsit, akkor teszel mindenből a tányérodra, összeforgatod és eheted is. Yammm

We ate Cha Ca today in a restaurant where only this meal is served. It's made from fish - bones are removed, the meat is seasoned, covered with banana leaves and grilled. From now on you prepare the rest of your meal on a gas burner at your table. You get your grilled fish in a frying pen with some oil. Fresh herbs are added (dill, spring onions, coriander and mint). When the herbs are sautéed enough put some of this mixture into your cup add some rice noodles, roasted peanuts, fish sauce and bean sprouts. Mix it together. Now you are ready to eat! Yamm
No comments:
Post a Comment