Idei úticélunk Marokkó. Első éjszakánkat Párizsban töltöttük, ebben a fantasztikus, számomra végtelenül elegáns városban. Imádom a lépten-nyomon felbukkanó tereit, a kávéházakat teraszaikkal, az igényesen rendbetett házakat, az elegáns üzleteket, a romantikus utcákat, a változatosságot, az emberek színes kavalkádját.
Ugyan későn szállt le a gépünk mégsem lehet úgy itt lenni, hogy ne sétálnál egyet vagy vacsoráznál valamelyik aprócska étteremben, hogy megérezd a város varázsát. Az Allard nevű étterembe mentünk, ami Párizs egyik régi utcácskájának sarkán található, apró füstös/párás ablakaival, melyekről meg nem mondaná a járókelő, hogy a város egyik csodáját rejtik maguk mögött. Ránézve az ablakokra az ember azt várja hogy egy elvarázsolt világba kerül. S tényleg belépve a múlt egy szelete érinti meg a látogató. A hely egy régi söntést idéz, alacsony mennyezetével és ódon sörcsapos pultjával. A belépőt a nyitott konyha látványa fogadja ahol a szakácsok lelkesen sütögetik a finomabbnál finomabb ínyencségeket. A nyál összecsordul a szájban. Már belépve jóleső érzés keríti hatalmába az embert, mert biztosan érzi, hogy jó helyre jött, erre az estére jó kezekben lesz, hiszen mit sem tudnak jobban a franciák, mint felszolgálni azt a vacsorát, amire mindig emlékezni fogsz.
We are on the way to Morocco, but spend the first night in Paris. Whenever you are in Paris it's a must go to eat in one of its restaurants.
I love Paris, it's charming squares, the many restaurants and cafés eating on its terraces outside in the beautiful sunshine, the elegant boutiques, the well restored buildings, and the variety of people.
Tonight we ate at Allard. It's located on the corner of one of the alleys. Its smoky windows don't give you any clue what miracle lies behind, though you have a good feeling just being close to it in any reason it attracts you enough to look at it. But when you do, it promises some miracle and when you enter you realize that the promise is more than a simple promise it's a real magic, taking you back to the past with romantic feelings.
Entering the restaurant you basically step into the open kitchen where the chefs are busy lifting up pans, cutting mushrooms or chopping green beans. The ceilings are low reminding you on the 19th century, and there is a very old bar counter in the dining area. So you enter and immediately have a good feeling about the place, the food and feel relaxed because you know with all your senses that you will be taken care of just well enough to feel good and to have a valuable memory.
To be continued...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nyers osztrigával vigyázzatok! :-)
ReplyDeleteSzerencsére még azt nem ajánlgatták nekünk, de remek előétel variációkat kaptunk, Pastilla-t, ami több réteg nagyon vékony tésztába csomagolt hús (galamb, csirke vagy fürj), zöldség, fűszerek és oliva olaj keveréke, amit aztán a sütőben sütnek ropogósra, tálalás előtt pedig fahéjas cukorral szórnak meg és persze az elmaradhatatlan kuszkusz, amit mi vegetáriánus változatban fogyasztottunk pl karamellizált hagymával és mazsolával.
ReplyDelete